Viktig information gällande fondutbudet

2018-01-08

MiFID II har nu trätt i kraft. Inför detta har hela branschen arbetat för att anpassa affärsmodeller till de nya regelverken. Garantum utgör inget undantag. 

Det nya regelverket har utformats för att ytterligare öka kundskyddet och därmed kundnyttan och vi är stolta över att ligga i framkant av utvecklingen så att både du som rådgivare och dina slutkunder förhoppningsvis kan se portföljerna fortsätta växa hälsosamt. 

En del av vårt arbete har varit att fokusera ytterligare på kvaliteten i fondaffären eftersom den blivit en allt viktigare del av affären för våra samarbetspartners. Med anledning av detta kommer vi att erbjuda ett utökat utbud av courtagefria fonder samtidigt som vi stoppar möjligheten att köpa övriga fonder. Det totala antalet tillgängliga fonder kommer därmed att vara cirka 140. Dessa är utvalda genom input från rådgivare och kvalitetssäkring av Garantum. Vi har tagit det här initiativet för att trimma utbudet och förenkla fondaffären. I samband med ändringen uppdaterar vi även blanketten för fondhandeln.  

Ändringen innebär att vi tills vidare fortsätter med vår befintliga huvudlista där vi har merparten av handeln men att vi nu också kan erbjuda ytterligare fonder courtagefritt på en utökad lista. Samtliga fonder under den utökade listan finns ännu inte i offertflödet eller rådgivningsstödet, men kommer att läggas upp där inom kort. Du hittar samtliga fonder på vårt fondtorg, välj ”alla” under fliken ”fonder”. Om du vill läsa mer om vår urvalsprocess för fondtorget kan du klicka här. Vi ser fram emot nya möjligheter i arbetet framåt tillsammans.

Den nya blanketten för köp och sälj hittar du under Blankettcenter 

 

För mer information, kontakta gärna Marcus Caan som ansvarar för fondplattformen:

Marcus.caan@garantum.se 

08-522 550 54

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.