Framgång för USA Konsumtion

2015-01-22


I september 2014 lanserade vi Aktieobligation USA Konsumtion Tillväxt nr 1995, en placering konstruerad att följa en aktiekorg av tio amerikanska konsumtionsbolag. Förutsättningarna för en tydlig inriktning mot amerikansk konsumtion såg ut att vara goda framöver.

Den förbättrade arbetsmarknaden i USA hade ökat konsumtionsutrymmet för de amerikanska hushållen. Vår bedömning var att sysselsättningen dessutom kunde komma att öka snabbare om bolagens investeringar och husbyggandet återigen skulle börja ta fart, något som i sin tur skulle främja vår aktiekorg.

Sedan i höstas har den amerikanska börsen visat en positiv utveckling. Sysselsättningen har fortsatt öka, vilket konsumtionsbolagen dragit nytta av. Men även om förutsättningarna kan bli ännu bättre, då framför allt med tanke på att bostadsbyggandet inte tagit fart än, framgår det att aktiekorgen vi introducerade med Aktieobligation USA Konsumtion har gått riktigt bra. Medan S&P 500 och Nasdaq  visar på en positiv utveckling på cirka 2% kan vår korg uppvisa det dubbla, dessutom till en lägre risk. Slutligen finns ytterligare potentiell uppsida eftersom många bolag i vår korg kan gynnas av en förstärkt efterfrågan i världsekonomin, och då inte minst på de stora tillväxtmarknaderna.

Med tiden har placeringar med amerikanska konsumtionsbolag blivit efterfrågade av många som vill investera i våra produkter. Det gäller inte minst våra Autocall USA Konsumtion med andra underliggande konsumtionsbolag vi tog fram som ett alternativ till våra Aktieobligationer.

I vårt aktuella erbjudande kan du idag självklart hitta många olika typer av placeringar som har amerikanska konsumtionsbolag som inriktning.

     
  Prisutveckling aktiekorg AO USA Konsumtion
 
     
  I vårt aktuella erbjudande (sista teckningsdag 12 februari) kan du idag självklart hitta många olika typer av placeringar som har amerikanska konsumtionsbolag som inriktning:
 
     
 
  • Autocall USA Konsumtion Månadsvis Plus/Minus Kursskyddad kupong nr 2130 >>
 
 
  • GAP BoC Aktieobligation USA Konsumtion Trygghet USD nr 2136 >>
 
 
  • GAP BoC Aktieobligation USA Konsumtion Tillväxt USD nr 2137 >>
 
 
  • Aktieobligation USA Konsumtion Tre år TIllväxt USD nr 2141 >>
 
 
  • Autocall USA Konsumtion Combo Plus/Minus nr 2142 >>
 
 
  • Autocall USA Konsumtion Månadsvis Plus/Minus nr 2143 >>
 
 
  • Kredithybrid USA Konsumtion Årlig ränta nr 2158 >>
 
© Garantum Fondkommission AB  Org. nr 556668-1531        

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.