Hallå där, Emilia!

2014-02-17

På Garantum har vi sedan länge en uttalad idrottsprofil där vi ger stöd åt många unga idrottstalanger med ambitioner och driv. En av dem är fotbollsspelaren Emilia Appelqvist som nyligen fick göra debut i A-landslaget och deltog i Algarve Cup. Nu längre fram i april är Emilia även aktuell för nästa landslagssamling i samband med VM-kvalmatchen borta mot Nordirland.

Hur är det att jobba på Garantum?
- Jag har hunnit med att jobba extra på Garantum under några år nu och jag trivs jättebra. En stor fördel är mina flexibla arbetstider. Då får jag möjlighet att skaffa erfarenhet av arbetslivet på mina egna villkor. Det är viktigt om jag samtidigt ska kunna träna och sätta fokus på mina mål inom fotbollen.


Vad gör du just nu?
- I juli 2013 flyttade jag upp till Piteå där jag nu spelar i Piteå IF i damallsvenskan. En förändring och ett stort kliv så klart, inte minst geografiskt. Men jag har alltid gillat nya utmaningar och jag trivs. Det har också inneburit att jag har fått prova på att jobba på distans och det har fungerat bra. Förut har jag arbetat på administration men för tillfället är jag en extra resurs på marknadsavdelning och gör en del saker på webben.

 

Till sist – vad tror du om 2014?
- Starten på 2014 har varit riktigt bra då jag helt nyligen blev uttagen till landskampen mot Frankrike med damlandslaget. Jag fick dessutom göra debut och det var en otrolig upplevelse. Inte nog med det, jag blev uttagen till Algarve Cup i mars och fick nyligen besked om att jag blivit uttagen till nästa landslagssamling i april. Jag hoppas att det fortsätter på det här spåret och att jag kan fortsätta att utvecklas i takt med mina ambitioner. Jag hoppas kunna göra lite nytta för Garantum under året också.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.