• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Lanseras snart: PriorNilsson Evolve

2021-03-25

De populära småbolagsfonderna har haft en minst sagt gynnsam utveckling sedan de kraftiga nedgångarna vi såg i mars 2020.  Men i Europa är marknaden för småbolag fortfarande relativt outforskad och det beräknas finnas över 7 000 noterade aktier som kan klassas som småbolag. PriorNilsson Evolve är en aktivt förvaltad aktiefond som placerar i aktier i europeiska små- och mikrobolag med fokus på god strukturell tillväxt och lönsamhet. Investeringar görs i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper utgivna av bolag med säte i Europa eller som är noterade på europeiska börser.

Fonden kan vara intressant för investerare som kan ha stor exponering mot småbolag i Norden och vill balansera sin marknadsexponering. Den europeiska marknaden har dessutom halkat efter övriga världen under pandemin. En återhämtning i den europeiska ekonomin skulle kunna bli gynnsam för bolag i Europa.

Fonden kommer inom kort lanseras på vårt fondtorg.

Övriga Europafonder på vårt fondtorg idag:

                        

 

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.