Till startsidan
Meny
Logga In

 

Vinstsäkra - ett sätt att ta hem vinster

Låt ditt kapital växa steg för steg

Även om kapitalskyddade placeringar i första hand är långsiktiga placeringar finns det i normala fall en möjlighet till flexibilitet under löptiden. Vid såväl upp- som nedgångar på marknaden kan det löna sig att sälja i förtid på andrahandsmarknaden och återinvestera kapitalet i en ny placering. Antingen för att den nya placeringen på sikt har bättre förutsättningar att utvecklas bra eller för att helt enkelt säkra hem en vinst.

Vid det sistnämnda fallet kan en vinstsäkring innebära att ett större belopp kan kapitalskyddas och exponeras i marknaden. På så sätt kan du över tid bygga en kapitalskyddstrappa.

Grafen visar kapitalskyddsnivå före och efter vinstsäkring

 

Aktivitet kan löna sig även vid nedgångar
Om marknaden har gått ner bidrar placeringens kapitalskydd till att hålla emot stora delar av nedgången. Vid en omstrukturering säljs befintlig placering i förtid om du tror att det kapital som du får på andrahandsmarknaden kan göra bättre nytta i en ny placering. En återinvestering sker i så fall till lägre kursnivåer än tidigare och en eventuell återhämtning i aktiekurserna kan då få fullt genomslag på återinvesterat belopp.

Graf visar kapitalskydd och tillväxtpotential före och efter omstrukturering.

 

Kontakta en rådgivare för en individuell lösning
En fördel med strukturerade produkter är att man kan anpassa placeringen efter olika behov och marknadsuppfattning. Det är därför placeringsformen är en central del i en professionell och individanpassad förvaltning. Om du funderar på att göra förändringar i din portfölj eller vill veta vilken lösning som passar dig bäst är vår rekommendation att du talar med en rådgivare som kan guida dig till en lösning som passar dina behov. Vi arbetar tillsammans med noga utvalda rådgivare med lokal förankring i hela Sverige. Genom att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret ser vi till att du blir kontaktad av en rådgivare nära dig.


Handel med finansiella instrument innebär alltid ett risktagande och investerat belopp kan såväl öka som minska i värde. Historisk utveckling innebär ingen garanti för framtida avkastning. Det är naturligt att börsen över tid rör sig både upp och ner. Många av Garantums placeringar innehåller någon typ av riskskydd och är konstruerade för en innehavsperiod som motsvarar placeringens löptid. Det s k ”långsiktiga värdet” indikerar potentialen i både de enskilda placeringarna och i depån som helhet. Din rådgivare kan hjälpa dig med mer information kring vilka överväganden som man bör göra eller kontakta oss på 08-522 550 40 för mer information kring hur man bör tänka.


Garantum bäst i Sverige åtta år av tio
Garantum placerar sig i topp på Structured Retail Products lista för Sveriges bästa strukturerade produkter 2019.

Läs mer >

Hur bra är en strukturerad produkt?
Vi har analyserat våra placeringar som förfallit sedan 2005 – alla 1 162. Och svaret? En genomsnittlig årsavkastning på 7,4%.

Läs mer >


JAG VILL BLI KONTAKTAD!
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och vägleder dig till lämplig rådgivare.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.