Autocall i sitt esse

2018-11-09

Autocall är en placering för dig med svagt positiv eller neutral syn på marknaden. Men bara för att en underliggande tillgång inte förutspås få en stark tillväxt, behöver det inte vara en olämplig placering. Autocallens främsta egenskaper är just att med kontrollerad och känd risk kunna skapa en i förväg bestämd avkastning i en sidledes och i många fall även en fallande marknad.

Tar vi en titt i backspegeln så hittar vi ett typexempel från vår emission i oktober 2013, Autocall BREC Plus/Minus Defensiv nr 1648. Placeringen är inriktad mot fyra marknadsindex, Brasilien, Ryssland, Östeuropa & Kina.

 

Underliggande
Hang Seng Chinese Enterprise Index -2,13%
CECE Composite Index EUR -6,29%
IShares MSCI Brazil Capped Index -21,46%
Russian Depositary Index USD -22,63%

 

Med några dagar kvar till återbetalning är ingen av de underliggande marknaderna positiva och korgen har avkastat
-13,13% samtidigt som placeringen förfaller till 109%. Under resans gång har det betalats ut 36% i kuponger (utbetalande kupong samt inlösenkupong på 9% per år).


Vid två tillfällen låg sämsta indexet under kupongbarriären, men kupongerna kom igen senare under placeringens löptid tack vare att kupongen var ackumulerande.



Detta är bara ett i raden av bra exempel på hur Autocall kan användas för att skapa avkastning i en portfölj även när börsen inte går upp. 45% avkastning i en fallande marknad är inte fy skam!

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.