• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Bud på Veoneer

2021-07-23

Den 23 juli presenterade Magna International, en kanadensisk industrikoncern, ett bud för att köpa ut Veoneer från börsen.

Budet innebär, vid nuvarande dollarkurs, en premie på drygt 56 procent jämfört med Veoneers kurs vid Stockholmsbörsens stängning igår på 173,60 kronor.

Affären rekommenderas av både Veoneers och Magnas styrelser. Christer Gardell-fonden Cevian, AMF, AP4 och Alecta som totalt har ett ägande på cirka 40 procent av Veoneer har uttryckt ett stöd för affären.

Det finns fortfarande möjligheter att det kan komma konkurrerande högre bud. Bl.a. har det spekulerats i att Qualcomm som har ett börsvärde på drygt 160 miljarder dollar och därmed är klart större än Veoneers budgivare Magna, som har ett börsvärde på 25,5 miljarder dollar, skulle kunna ge sig in i en potentiell budstrid.

Garantum har nu en dialog med de emittenter där vi har produkter ute till försäljning med Veoneer som underliggande bolag. Vi återkommer så snart som möjligt med hur händelsen kommer att påverka respektive produkt.

 

För mer infomation, se extern länk >> 

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.