• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Chans till bonus på vikande marknad

2021-07-06

Sommaren 2018 lanserade vi en sprinter smart bonus med exponering mot sydeuropeiska banker. Europeiska banker var vid tiden rejält nedpressade med en minskad lönsamhet och avsevärt lägre aktiekurser. Tesen då var att en högre europeisk ekonomisk tillväxt skulle förbättra affärsklimatet för bankerna. Samtidigt såg vi ökade förutsättningarna för högre räntor på sikt – och därmed en successivt gynnsammare inramning för sydeuropeiska banker. Utfallet blev dock något helt annat.

Sommaren 2021 avslutas produkten. Den underliggande korgen bestående av Santander, Intesa Sanpaolo, UniCredit och BBVA har drabbats hårt av pandemin och samtliga har haft en negativ utveckling sedan start.

Två av aktierna (Banco Santander samt Unicredit) var endast €3-4 cent ifrån att hamna på fel sida av riskbarriären. Hade placeringen brutit riskbarriären hade det lett till en kapitalförlust i storleksordningen -30% istället för +31% (en skillnad på hela 61%). 

Placeringens avkastning i förhållande till en direktinvestering i de underliggande aktierna blir därför extra kul i ett sånt här sammanhang. Sprinter Sydeuropeiska banker Smart Bonus x2 nr 3401 visar tydligt på styrkan med placeringsalternativet. Placeringens egenskaper, med en bonuskupong på 31% ned till –30% i utveckling för den sämst underliggande aktien, innebär att en investerare har fått en bra avkastning trots att samtliga bankernas aktiekurs slutade ner från startdagen.


Aktuella placeringar

I aktuell emission har vårt Sprinter-alternativ ett kursfallsskydd ned till 60% av startkursen. Så länge som den underliggande tillgången med sämst utveckling inte sjunkit mer än -40% så ger placeringen avkastning i form av bonuskupongen. Och dessutom återbetalas självklart nominellt investerat belopp i sin helhet av emittenten.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.