• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Garantum pausar engångsköp i Spiltan

2020-04-01

Med anledningen  av den senaste tidens turbulens i marknaden för företagsobligationer där Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond har varit handelsstoppade mellan 20 mars och 31 mars väljer vi att pausa nyteckningar i dessa två fonder. 

Spiltan är det fondbolag som haft sina räntefonder stängda under längst period samt i kombination med fondernas utveckling, riskprofiler och den kommunikation bolaget haft kring fonderna föranleder det att vi har inlett en granskning av båda fonderna. Under tiden som granskningen pågår kommer vi att ta bort fonderna från vårt fondtorg. Per torsdag 2 april kommer vi därför inte erbjuda nya engångsköp i fonderna, däremot löper eventuellt regelbundet sparande på enligt gällande avtal varför man som kund själv måste meddela oss ifall man önskar göra justeringar av dessa.

För kunder med befintligt innehav i fonderna kan man i vanlig ordning lägga säljorder via vår hemsida eller genom att kontakta sin rådgivare.

 

Vårt fondtorg har idag flera fonder med liknande inriktning som utgör bra alternativ.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.