• Vi har uppgraderat vårt IT-system under helgen. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Grön Autocall Svenska bolag i riskklass 2 med hög kupong!

2018-09-27

Autocall Svenska bolag 90% Skydd nr 3485 baseras på en grön obligation och har en exponering mot fyra svenska bolag. Skillnaden mot våra tidigare hållbara placeringar är att 90% av det investerade beloppet är skyddat på slutdagen. Vi har även lyckats göra en första upphandling på den redan höga ackumulerade kupongen från 9% till hela 11% indikativt per år. 

Autocall Svenska bolag 90% Skydd nr 3485 »

  • Hög ackumulerande kupong på hela 11% indikativt per år vid en första upphandling
  • Låg risk - endast riskklass 2
  • Exponering mot fyra välkända svenska bolag
  • 90% av det investerade beloppet är skyddat på slutdagen

Hållbart sparande är vägen framåt

När vi i juniemissionen lanserade vår första publika strukturerade placering baserad på en grön obligation, Autocall Sverige & Europa 3385, så blev vi unika. Vi var först i Norden med att erbjuda sparare ett enkelt sätt att investera i gröna obligationer i form av våra gröna strukturerade placeringar.

Sedan den lanseringen har vi tagit fram ytterligare sex hållbara placeringar. I den aktuella emissionen har vi hela tre placeringar som baseras på gröna obligationer, som bidrar till att stödja klimat- och samhällspositiva projekt utan att för den delen göra avkall på avkastningen. Autocall Svenska bolag 90% Skydd nr 3485 är precis en sådan.

Viljan att spara hållbart har länge funnits men möjligheten har varit begränsad. Idag finns alternativen på marknaden och framförallt gör du som sparare inte avkall på avkastningen vid val av en grön placering. Numera finns det tydliga studier på att hållbara strategier presterar med samma eller även bättre avkastning än dess motsvarigheter. Det är med andra ord på tiden att begrava myten om att hållbart sparande innebär att du får göra avkall på din avkastning.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.