• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Så nyttjar du Autocalls fulla potential

2018-10-17

I en tid av stor ovisshet lanserade vi vår första Autocall. 10 år har passerat sedan dess och produktslaget har varit mycket framgångsrikt. Vi tog en kort pratstund med Thomas Bratt för att höra varför produkten fungerar så bra, hur man bäst jobbar med den och varför den passar så bra i portföljen.

thomas bratt autocall–  Det som främst utmärker en Autocall är att, med kontrollerad och känd risk, kunna skapa avkastning i en sidledes, stigande och i många fall – även en fallande marknad. Denna avkastning är dessutom väl i nivå med den förväntade totalavkastningen på en direktinvestering i börsen, berättar Thomas Bratt, Partner och medgrundare. 
Den historiska avkastningen på Garantums samtliga 338 autocalls som har gått till förfall uppgår till över 13% per år, och drygt 90% gett positiv avkastning till investerarna. Det är väl det bästa beviset på att placeringen fungerar väl.


Hur jobbar man bäst med Autocall?
– Precis som med alla andra investeringar handlar det om riskkontroll och diversifiering. Det vill säga ta inte större risker än du kan bära, och se till att investera i flera olika autocalls vid flera olika tillfällen. Var också noga med att inte samma aktie eller index ingår i många olika autocalls. Detta kan vara svårt att ha koll på helt själv. Därför jobbar Garantum med kvalificerade rådgivare som gör det jobbet åt dig, som kontrollerar din riskvilja och som säkerställer att du får den bredd och diversifiering i portföljen som är rätt för just dig. Glöm inte att autocalls finns från riskklass 2 till riskklass 7, så beroende på vilka behov du har i portföljen så bör du kunna hitta något som passar.


Varför bör Autocall ingå i en portfölj?
– I ett marknadsklimat med obefintliga räntor och tveksam börs, så krävs det nya grepp för att behålla avkastningspotentialen i portföljen. Autocalls är inte den enda lösningen på detta, men historiken och utbudet idag visar helt klart att autocalls bör vara ett självklart alternativ för väldigt många investerare. Tror man på en börs som inte ska rusa uppåt eller falla kraftigt, så är autocalls väl anpassade för att skapa en hög, riskjusterad avkastning.


Nedan hittar ni vår modellportfölj Autocall - en väldiversifierad portfölj till stor del tack vara exponeringen mot flera olika bolag, men med viss övervikt mot Sverige. Portföljen kombinerar olika produktkonstruktioner för att uppnå ett löpande kassaflöde och skapar möjlighet till avkastning även i sidledes eller till viss del negativt utvecklade marknader. 

Läs gärna mer om Autocall här: www.garantum.se/autocall
 

 

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.