• Vi har uppgraderat vårt IT-system under helgen. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Månadsvisa autocall – fantastiska förfall!

2019-06-20

En enbart rak exponering mot aktier är inte alltid bäst om man vill att portföljen ska prestera i alla marknadslägen. Det är Autocall Svenska bolag Månadsvis Plus/Minus nr 1989 ett bra bevis på. När denna placering avslutades i mitten av juni 2019 hade det betalats ut kuponger på totalt 59% plus att investerarna fick tillbaka sitt investerade belopp. 

Den stora fördelen med en så kallad ackumulerande kupong i en autocall är att även om underliggande aktier går ner under en period ”sparas” avkastningen och kan istället erhållas vid ett senare tillfälle. I Autocall Svenska bolag Månadsvis Plus/Minus nr 1989 uteblev kupongutbetalningarna i nästan två år när aktiekursen för den sämst utvecklade aktien (Ericsson) föll under kupongbarriären under denna period.


Hösten 2018 observerades aktiekursen över kupongbarriären igen och 35 månaders outbetalda kuponger på ca 39% betalades ut på en och samma gång trots att Ericsson bara stigit med knappt 6,8 procentenheter från föregående månadsobservation. Därefter fortsatte placeringen betala ut en kupong på ca 1% varje månad fram till att placeringen avslutades i förtid i mitten av juni 2019.

Observationsdagar för placering nr 1989

 

Därför ska man investera i månadsvis autocall
Fördelarna med en autocall som har månadsvisa observationer är många. Främst är chansen till jämnare avkastningsprofil och ökad möjlighet till att placeringen avslutas i förtid. Dessa egenskaper i kombination med en kupong som kan ackumuleras med tiden gör att investerare får ett placeringsalternativ som inte kräver en kraftig börsuppgång för att det ska bli bra avkastning. I vårt aktuella erbjudande har vi flera olika autocall månadsvis autocall att välja på.

Aktuell erbjudande >>

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.