• Vi har uppgraderat vårt IT-system under helgen. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Nu utökar vi fondutbudet

2020-11-19

Nu tillkommer fyra nya fonder på fondtorget som spetsar och breddar utbudet. Huvudsakligen ska fondtorget vara en bas för investeringsrådgivning med möjlighet att skapa väldiversifierade och attraktiva sparportföljer. Det bygger på en komplett sammansättning vad gäller tillgångsslag, marknader, sektorer och riskklasser.

Nedan fyra fonder är det som tillkommer: 

ODIN Small Cap C
Småbolag har gått starkt under året och framförallt i Norden. ODINs förvaltare Jonathan Schönbäck startade fonden ODIN Small Cap C i början på året och har hittills haft en utveckling på +24%. Schönbäck har en stark tro att småbolag ska fortsätta ha en hög tillväxt likt den haft det senaste decenniet. Fonden har mellan 25-35 kvalitetsbolag i portföljen där investeringsfilosofin är att investera i bolag som har en kompetent ledning, stark företagskultur och drar nytta av tydliga konkurrensfördelar.

 

DI European Corporate Sustainable Bond Class A-SEK h
Något som allt mer efterfrågas är hållbara alternativ. Danske Invest erbjuder en europeisk företagsobligationsfond som investerar i företagsobligationer med en stark hållbarhetsprofil. Fonden investerar 2/3 av sin nettoförmögenhet i obligationer som handlas på reglerade marknader, utgivna i OECD-länder av företag som lever upp till internationella principer på hållbarhetsområdet. Minst 75 % av fondförmögenheten har ett kreditbetyg om BBB- eller högre. 

 

Naventi Defensiv Flex
Idag finns både Naventi Offensiv Flex samt Balanserad Flex på fondtorget. Nu väljer vi att även ta in Defensiv Flex för att möta investerare som vill ha en fond med mindre aktieexponering. Det som kännetecknar just Defensiv Flex är en maximal allokering i aktier på 30%. Fonden är en aktivt förvaltad globalfond som utöver aktier, placerar i räntebärande instrument. 

 

Naventi Global Företagsobligationsfond 
I kombination med Naventi Defensiv Flex, passar vi även på att ta in Naventis globala företagsobligationsfond, för att kunna erbjuda hela Naventis fondutbud. Det är en företagsobligationsfond som inriktar sig på större nordiska och globala obligationsutgåvor med stark likviditet. Fonden förhåller sig till ett genomsnittsbetyg på BBB varav andelen high yield ligger normalt sätt runt 35%. 

 

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.