• Vi har uppgraderat vårt IT-system under helgen. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Ny försäljningsansvarig hos Aktie-Ansvar

2021-05-19

Vi hälsar Peter Edelsvärd varmt välkommen till Garantums kapitalförvaltning med försäljningsansvar för fonderna på Aktie-Ansvar. Peter har en lång bakgrund inom finansbranschen och har tidigare haft roller inom kundrelationer samt fondförvaltning hos bland annat Carnegie, JRS Securites och Danske Bank.

Peter, berätta kort om dig själv och din bakgrund.
– Jag har jobbat i finansbranschen i 25 år och är nästan lika gammal som Aktie Ansvar, född två år efter fondbolaget grundandes, dvs 1967. Jag har i huvudsak jobbat med kundrelationer men även med fondförvaltning och fondselektion hos både investmentbanker samt mindre organisationer.

 

Vad fångade ditt intresse med Aktie-Ansvar?
– Personligen tycker jag att det är viktigt att ens egen värdegrund överensstämmer med bolagets. Jag ser möjligheter att utveckla Aktie-Ansvars engagemang inom hållbara och ansvarfulla investeringar. Aktie-Ansvar är ett litet bolag men med en lång tradition och har den sista tiden genomgått en ”förvandling” till mer tydliga fonder som kan användas som byggstenar i portföljer.

 

Vad har du för målsättning för Aktie-Ansvar framöver?
– Initialt är det att förmedla och tydliggöra det fondutbud som vi erbjuder. Att fonderna inte bara är ansvarsfulla i urvalsprocessen av innehav utan även ansvarsfull i form av stil och utfall för kunden. Fonder som erbjuder lägre riskprofil, stabil avkastning och undviker värderingsbubblor. Stabilt, tryggt och ansvarsfullt helt enkelt. Ambitionen är även att kommunicera mer digitalt och vara närmare kunder och rådgivare med information.

 

Berätta kort om dina intressen utanför arbetslivet?
– Tvåbarnspappa som gillar sport i olika former, gamla bilar och matlagning. Tillbringar fritiden på vatten i olika fysikaliska tillstånd, paddling på sommaren och långfärdsskridskor på vintern. Dolda talanger är att laga svamprisotto och att tävla i Adventure Racing.


Kontaktuppgifter
Peter Edelsvärd, Försäljningsansvarig Aktie-Ansvar
E-post: peter.edelsvard@aktieansvar.se
Telefon:
 070 495 32 05

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.