• Vi har uppgraderat vårt IT-system. Tillfälliga störningar kan därför förekomma och lite längre handläggningstider. Vi hoppas att ni har överseende med detta. (2021-09-15 09:00:35) >> Håll dig uppdaterad här >>

Nya fonder på fondtorget med fokus på hållbarhet

2021-02-17

Det blir ett allt större fokus på hållbarhet och ESG-frågor. Under 2021 kommer dessa frågor hamna högst på prioriteringslistan. Joe Biden hann knappt ta plats i vita huset innan han lovat rekordsatsningar på omställning mot ett mer hållbart samhälle. Samtidigt har Kina visat framfötterna och presenterat sina planer för att bli klimatneutrala.

 

 

Intresset för hållbara investeringar har ökat exceptionellt de senaste åren och inflödet till fonder med hållbarhetsinriktning slår rekord världen över. Enligt Schroders "Global Investor Study" så skulle 77% av privata investerare inte investera i något om det strider mot deras personliga övertygelse. Med detta sagt, väljer vi nu att utöka den del i vårt utbud som fokuserar på hållbarhet och klimatomställningen. Därför har vi valt att lyfta in två nya fonder på vårt fondtorg.

 

Schroder ISF Global Climate Change
Tematisk aktiefond som letar investeringsmöjligheter globalt genom att investera i företag som tros påverkas positivt av klimatomställningen. Investeringsprocessen bygger på 5 huvudsakliga teman; clean energy, sustainable transport, environmental resources, low-carbon leader och energy efficiency. Fonden hade en stark utveckling under 2020 och lyckades generera 51,7 % på helåret.

Lannebo Sverige Hållbar
För fonden är hållbarhet en avgörande roll och väljer därför att investera i svenska börsbolag som bedöms viktiga för att skapa en mer hållbar framtid. Fonden investeringsstrategi bygger på tre teman, ett friskare liv, en bättre miljö samt ett mer hållbart samhälle. Peter Lagerlöf och Charlotta Faxén är förvaltare som handplockar aktier som de enligt egen analys och bedömning tror på.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.