Ny koncernchef för Garantum

2018-03-23

Efter nära 10 år på Garantum, varav de senaste åren som VD och koncernchef, har Edgar Luczak beslutat sig för att lämna sin tjänst. Anders Sandberg, grundare och huvudägare, återgår till sin tidigare roll som koncernchef för Garantum. Edgar kommer under våren att arbeta kvar med överlämningen.

– Jag vill tacka Edgar för hans djupa engagemang och värdefulla insatser för att utveckla vårt företag till en nordisk sparkoncern. Edgar har lett verksamheten under en viktig och framgångsrik förändringsresa. Första steget är satt i visionen om en bred sparkoncern speciellt anpassad för kvalificerad och individanpassad rådgivning. Jag ser fram emot att ta vid i arbetet med att fortsätta utveckla sparkoncernen och Garantums unika position på marknaden. Tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare ska vi bygga ett ännu starkare Garantum.

– Jag känner en oerhörd stolthet över det vi gjort på Garantum och att ha fått vara med under så lång tid i företagets utveckling. Det har varit ett svårt val att gå vidare eftersom jag tillbringat en stor del av min karriär på Garantum och delat den med så många fantastiska medarbetare. Nu har jag fått en ny, spännande möjlighet i min personliga utveckling där jag blir partner och del av ledningsgruppen i Result, ett bolag som jag var med och grundade för knappt 20 år sedan. Samtidigt känns det som rätt tillfälle att lämna över stafettpinnen. Sparkoncernen har tagit form, strategiskt viktiga förvärv är genomförda och verksamheten har anpassats till några av de största regelförändringarna i branschen.

 

Om Garantumkoncernen

Sedan starten 2004 har Garantum växt till en sparkoncern med över 200 medarbetare i Norden. Vårt största affärsområde är strukturerade placeringar där vi har arrangerat en emitterad volym på närmare 80 miljarder kronor. Marknadsandelen i Sverige ligger idag på ca 38%. Förvaltat fondkapital uppgår till 14 miljarder kronor i vårt fondbolag Aktie-Ansvar samt på vår investeringsplattform. Våra anknutna ombud och hel-/delägda bolag har mer än 30 miljarder kronor förvaltat i försäkring.

Vår framgång grundades i vår övertygelse om att erbjuda skräddarsydda placeringslösningar med marknadens bästa kombination av avkastning och risk. Erbjudandet har breddats och omfattar idag alla typer av finansiella produkter och tjänster med stöd av en modern investeringsplattform. Det är en tid när allt fler pratar om automatiserad rådgivning, inte anser sig kunna erbjuda valfrihet och service annat än till de absolut allra största kunderna eller inskränker sina erbjudanden till ett fåtal standardiserade paket. Vi väljer hellre att gå åt motsatt håll. Allt för att värna om potentialen i den relationsbaserade och individanpassade rådgivningen.

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.